Haber Detayı
19 Eylül 2020 - Cumartesi 20:06 Bu haber 16752 kez okundu
 
19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.
Gündem Haberi


Gaziler Günü dolayısıyla Kaymakamlık tören alanında program düzenlendi. Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


 

İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Nadir Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milletinin işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millet olduğunu söyledi.


 

Bayrak uğruna şehit düşen ve bu uğurda gazi olan kahramanları minnetle andıklarını belirten, Çavuşoğlu, şunları kaydetti:


 

"Kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç sallamış, zaferden zaferlere atlamış, ecdadını örnek alarak Anadolu’da, Kore’de, Kıbrıs’ta canlarını hiçe sayarak vatan, millet, bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır. Türk milletinin her ferdi sürdürdüğü hayatın geçmişte edinilen bu tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilerek onu bugünlere ulaştıran şehit ve gazilerimizin yazdığı bu büyük destanları övünerek anlatmaktadır."


 

Programa Gölyaka Kaymakamı Fahri Onay, Belediye Başkanı Yakup Demircan, Kurum ve Daire Müdürleri ile gaziler ve şehit yakınları da katıldı.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: 19, Eylül, Gaziler, Günü, Kutlandı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı