Haber Detayı
25 Mart 2019 - Pazartesi 14:58 Bu haber 1456 kez okundu
 
55. Kütüphaneler Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor
Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü kutlanmaya başlanan Kütüphaneler Haftasının 55. si bu yıl 25 Mart 2019 ile 31 Mart 2019 tarihleri arasında okuma oranını yaygınlaştırmak temasıyla kutlanmaya başlandı.
Eğitim Haberi


Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü kutlanmaya başlanan Kütüphaneler Haftasının 55. si bu yıl 25 Mart 2019 ile 31 Mart 2019 tarihleri arasında okuma oranını yaygınlaştırmak temasıyla kutlanmaya başlandı. 

Kutlama etkinleri kapsamında Gölyaka Şehir Merkezinde bir tören düzenlendi. Törene, Gölyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Ergin Taştepe, Şube Müdürleri, Yunus Emre İlkokulu Müdürü Hidayet Topçu, Atatürk Orta Okulu Müdürü Sinan Kahraman, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ergin Taştepe konuşması yaptı.


Taştepe konuşmasında, “Kütüphane etkinleri kutlamaları kapsamında her yaş ve her seviyeden okuyucuya çağın gerektirdiği şekilde hizmet vermek gayreti içerisinde olmak, ayrıca kütüphanemizi tanımak, daha fazla okuyucuya ulaşabilmek için 25 Mart 2019 31 Mart 2019 tarihleri arasını Kütüphane Haftası olarak kutlayacağız. Okuma ve yazma oranını geliştirmek, kitap okumayı daha yaygın hale getirmek amaçlarımız arasındadır. Kitap okumayı yaygın hale getirebilirsek, kültür seviyemiz de o kadar ileri seviyelere ulaşacaktır. Bilindiği gibi okuma ve yazmanın yaşı yoktur, çocuklarımıza kitap okumayı, kütüphaneye gitme alışkanlığını da aşılamalıyız, son derece üzücü bir durum kütüphaneye gitme ve kitap alma alışkanlığı düşük seviyelerdedir. İnsan okuyarak bilmediklerini bilir, duymadıkları duyar ve hayal gücü ile bilgi dağarcığını daha da geliştirir.” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra ilçe genelinde düzenlenen etkinlikler kapsamında resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: 55., Kütüphaneler, Haftası, Çeşitli, Etkinliklerle, Kutlanıyor,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı