Haber Detayı
12 Kasım 2020 - Perşembe 07:32 Bu haber 5881 kez okundu
 
Başkan Demircan'dan 12 Kasım Mesajı
12 Kasım Düzce depreminin 21. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, “12 Kasım Depreminin yıldönümünde, bir kez daha derin bir hüznü ve acıyı yüreklerimizde yaşıyoruz. Rabbim bir daha böyle afetler göstermesin“ dedi.
Gündem Haberi


Başkan Demircan açıklamasında şunları kaydetti:


"Ülkemizin yaşadığı en büyük felâketlerden biri olarak 12 Kasım 1999 depreminde ilimiz genelinde 710 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 2679  vatandaşımız da yaralanmıştır. 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinde ilimiz genelinde 980 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 3836 vatandaşımız da yaralanmıştır.

 

Depremlere her zaman hazırlıklı olmalıyız

 

Yaşadığımız bu depremler bir gerçeği ortaya çıkarmıştır. Ülkemiz ve özellikle bölgemiz deprem riski altındadır ve biz bu gerçeği göz ardı etmeden şehirleşmek, yapılaşmak ve yaşamak zorundayız. Depremler her zaman olacaktır. Önemli olan bu depremlerde kayıplarımızı en aza indirmek için, depremlere hazırlıklı olmalı ve içinde yaşadığımız binalarımızı buna göre yapılandırmalıyız. Devletimiz tarafından desteklenen kentsel dönüşüm uygulaması da bunun için önemli bir fırsat oluşturmaktadır. Kurumlarımızın ve sivil toplumun gayretleriyle insanlarımızın bilinçlendirilmesi ve ilimizdeki tüm yapı stokunun depreme dayanıklı hale getirilmesi hepimize düşen hayati bir görevdir. Bu duygu ve düşüncelerle Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet geride kalan yakınlarına da sabırlar dilerim“ dedi. 

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: Başkan, Demircan'dan, 12, Kasım, Mesajı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı