Haber Detayı
01 Ocak 2024 - Pazartesi 22:15 Bu haber 33633 kez okundu
 
Belediye Başkanı Demircan, köpek barınağı hakkında basın açıklaması yaptı
Gündem Haberi


Düzce’nin Gölyaka İlçesinde bulunan geçici köpek barınağı hakkında X sosyal medya platformu üzerinden dolaşıma giren görüntüler hakkında İlçe Belediye Başkanı Yakup Demircan açıklama yaparak “hizmette aksamalar, eksiklikler olabilir fakat kasıt ve art niyet kesinlikle olamaz” dedi.


 

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklama da: “Gölyaka Belediyesi olarak sokak hayvanları ile ilgili çalışan ekiplerimiz görevlerini mükemmel bir şekilde yapıyor. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine topladığımız sokak hayvanlarını Düzce Belediyesi bünyesinde bulunan Kurtsuyu Mevkinde ki Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getiriliyor. Burada ameliyat, bakım ve tedavileri yapıldıktan sonra İlçemize geri getirip tekrar doğaya salıyoruz. 

 

 

Fakat, sosyal medyaya yansıyan bizim de istemediğimiz görüntülerde hizmette kusurumuz noksanlığımız elbette vardır. Her şeyi dört dörtlük yapamıyoruz ancak yapma noktasında gayretli bir ekimiz var ama hizmet kusuru da olabiliyor. İncelemeler sonrasında 15 gündür sokak hayvanlarını biz barınaklarımıza almıyoruz. İlçemizde bir sel oldu köpek barınağımızda ki bütün kulübelerimizin içi çamur doldu. Onun için geçici barınağımız da bulunan 20 sokak hayvanımızı 14 Aralık 2023 tarihinde Düzce’de ki barınağa göndermiştik ve 15 gündür barınağımıza sokak hayvanı almıyorduk. Ama köylerimizde ki sokak hayvanlarını toplama görevi Valiliğimiz tarafından Belediyemize verildiği için ekimiz de gelen şikayetler üzerine Saçmalıpınar, Bakacak, Hamamüstü ve Güzeldere Köylerinden 20’e yakın köpeği toplayıp Düzce’de ki barınağa getirmek üzere İlçeye geliyorlar. Fakat, akşam olunca yılbaşı tatiline girileceğinden dolayı bünyemizde geçici olarak bulundurmamız gerekti.


 

Toplanan hayvanlardan birisinin çok yaşlı bir çoban köpeği olduğu, kilosunu gizlediğinden dolayı hamile olduğu fark edilememiştir. Burada gece yaptığı doğum sonrası toplam 4 yavrusu olduğu iki yavrusunun öldüğü ve bir yavrusunun da diğer hayvanlar tarafından darp edildiği fark edilmiştir. 


 

Bir de ölmüş denilerek sosyal medyada paylaşılan beyaz renkli köpeğin ise tedavi yapılmış gayet sağlıklı bir şekilde barınağımızdadır.



 

Benim kamuoyuna diyeceğim, ekibimiz ile birlikte hizmet ederek gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Kendimin bile kedisi ve köpeği olan bir Belediye Başkanıyım. Bu olayda hizmette bir kusurumuz olmuştur ama kastımız art niyetimiz yoktur. Kamuoyunu bu şekilde bilgilendirme ihtiyacı duydum saygılarımı sunuyorum.”
 

https://youtu.be/w1Ghyczu76c?si=pkqa-dExpBKY3Off

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: Belediye, Başkanı, Demircan,, köpek, barınağı, hakkında, basın, açıklaması, yaptı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı