Haber Detayı
04 Kasım 2020 - Çarşamba 20:26 Bu haber 19193 kez okundu
 
Belirlenen Bazı İş Yerleri ‘Paket Servis ve Gel-Al’ hariç 22:00’da Kapatacak
Düzce Pandemi Kurulu tarafından korona virüs vakalarının artması üzerine yeni tedbirler alındı. Buna göre internet kafe, düğün salonu gibi eğlence mekanlar saat 22:00’da kapanacak. İl genelinde mesai saatleri 06:00’dan başlamak üzere yeniden düzenlenecek. Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB), fabrikalarda, 50 ve üzeri çalışanı bulunan işletmelerde çalışanlar haricinde özellikle il dışından tanıtım, ziyaret, eğitim, nakliye, ticaret vb. amaçlarla gelen kişilere OSB/fabrika/işletme girişinde HES sorgulaması yapılacak.
Gündem Haberi


Düzce Valiliğinin aldığı kararlar şu şekilde: “Sağlık Bakanlığı “Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi” ile İçişleri Bakanlığının ilgili Genelgelerinde belirlenen kural ve önlemler doğrultusunda yürütülen denetim faaliyetlerinin vatandaşlarımızın kalabalık şekilde bulunabildiği pazaryeri, market, otogar, toplu ulaşım aracı, cadde/sokak, park ve bahçeler, alışveriş merkezleri gibi yerlerde yoğunlaşmasının sağlanmasına, bu doğrultuda önümüzdeki 10 günlük süreçte konu bazlı denetimlere ağırlık verilmesine karar verildi. Ayrıca, evlere paket servis ve gel-al şeklindeki uygulamalar hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yerleri (içkili/içkisiz ayrımı olmaksızın), kahvehane, kıraathane ve çay ocakları, berber, kuaför, güzellik merkezi gibi işyerleri, Nikah/Düğün salonları, Halı sahalar ve spor salonları, İnternet kafeler/salonlar ve elektronik oyun yerleri, bilardo salonları ve lunaparklar, tiyatro, sinema ve konser salonları, yüzme havuzu, hamam, kaplıca, sauna gibi yerlerin saat 22,00’de kapanması kararlaştırıldı.

 

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere tüm özel sektör (sanayi tesisleri dahil) kuruluşlarında uzaktan ve/veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinden azami düzeyde faydalanılmasının sağlanmasına, ayrıca kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşlarının çalışma koşulları göz önünde bulundurulmak suretiyle il genelinde mesai saatlerinin başlama ve bitiş dönemlerinin İl Pandemi Kurullarında değerlendirilerek il geneli için bir planlamaya gidilmesine, mesai/vardiya başlangıç saatlerinin sabah 06:00’dan itibaren kademeli olarak başlatılarak ara dinlenmesi dahil olmak üzere 06:00-15:00, 06:30-15:30, 07:00-16:00, 07:30-16:30, 08:00-17:00, 08:30-17:30, 09:00-18:00 vb. mesai/vardiya uygulamalarına geçilmesine karar verildi.

 

Vatandaşlarımızın bu süreçte kalabalık ortamlardan uzak durmaları, zorunlu haller dışında hane halkı dışındaki kişilerle temas edilmemesi ve ev ziyaretlerinden kaçınmaları konularında bilgilendirici/bilinçlendirici faaliyetlere ağırlık verilmesine karar verildi.

 

İlimiz genelinde Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB), fabrikalarda, 50 ve üzeri çalışanı bulunan işletmelerde çalışanlar haricinde özellikle il dışından tanıtım, ziyaret, eğitim, nakliye, ticaret vb. amaçlarla gelen kişilere OSB/fabrika/işletme girişinde HES sorgulaması yapılmasına karar verildi.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: Belirlenen, Bazı, İş, Yerleri, ‘Paket, Servis, ve, Gel-Al’, hariç, 22:00’da, Kapatacak,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı