Haber Detayı
31 Temmuz 2024 - Çarşamba 21:06 Bu haber 21532 kez okundu
 
Birlik Başkanı Hasan Örenay’dan Kaymakam’a ziyaret
Gündem Haberi


Gölyaka Bal Üreticileri Birliği’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Hasan Örenay, Arıcılık faaliyetlerinin Akçakoca'dan sonra en çok Gölyaka'da olduğunu söyledi. Örenay, 2024 yılında kovan sayısının yaklaşık 4 bin adet olduğuna dikkat çekerek "Bacasız fabrika olarak hizmet etmektedir" dedi.

 

Gölyaka Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Örenay, Kaymakam Selver Esra Arık’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Örenay'ı makamında kabul eden Gölyaka'nın yeni Kaymakamı Selver Esra Arık, arıcılık faaliyetlerinin önemine değindi.

 

"Gölyaka Bal Üreticileri Birliği olarak üretici ve tüketicilerin zarar görmeyeceği bir ortak paydada buluşturmak taşıdığımız mesuliyetin bir gereğidir" diyen Hasan Örenay, "Geride kalan zaman diliminin arıcılık faaliyetleri açısından değerlendirdiğimizde, meteorolojik şartların negatif olduğunu, bunun üretime doğrudan yansıdığını gördük. Ülke genelinde bal rekoltesinin düşük olması haklı olarak bala yüksek fiyat olarak yansıdı. Gal arısı kestane ağaçlarına büyük oranda zarar vermeye başladı. Bunun yanı sıra tüm dünyada hissedilen iklim değişiklikleri de kestane ağaçlarındaki çiçek verimini düşürdü.

 

Tek sebep olarak meteorolojik şartların olumsuzluğunu göremeyiz. Girdi maliyetlerinin %100'den fazla yükselmesi ile birlikte geçen yıla oranla bal fiyatları ortalama %150 artmıştır. Gelinen noktada karşılaştığımız rakamlar tüketicisinin olduğu kadar biz üreticilerinde çok ciddi rahatsız olduğu bir durumdur. Gerçekleri kabullenmek ve bu gerçekler doğrultusunda rotamızı oluşturmak aklın gereğidir.

 

Ülke olarak da hayatın diğer alanlarında yaşadığımız pahalılık kimseyi ümitsizliğe düşürmesin. Demokrasinin kemale ermesi, hukukun üstünlüğünün söylemlerden eylemlere dönüşmesi ile birlikte bu millet bir kış yolunu yine kendi saikleri ve hür iradesi bulacaktır. Şimdilik iktisat, kanaat, rıza ve şükür ile soğukkanlı olarak mevcut olumsuz şartları göğüslemeliyiz. Yarınlar her zaman dünden güzeldir. Önümüzdeki süreçte de öyle olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

HİÇBİR ZARARLARI YOK!

 

Kaymakam Selver Esra Arık, arıcılığın en ucuz ve en kolay istihdam yaratan tarımsal faaliyet olduğunu söyledi. Arıların doğaya hiçbir zararının olmadığına dikkat çeken Arık  ‘Arıcılığın, tarımsal bir faaliyet olması sonucu doğrudan, tozlaşma hizmeti ile bitkisel üretime dolaylı olarak katkısı olmaktadır.

 

Arıcılık toprağa bağımlı olmayıp, topraksız veya az topraklı aileler için tek başına bir geçim kaynağı olabilmektedir. Aynı zamanda en ucuz ve en kolay istihdam yaratan tarımsal faaliyettir. Bu yönüyle, aile ekonomisi için asıl veya yan gelir kaynağı olabilir. Özellikle kırsal kesimde aile bütçesine önemli katkılar sağlar. Ayrıca, arıcılığın çevreye ve doğaya doğrudan veya dolaylı hiçbir zararlı etkisi yoktur. En yakın zamanda Arıcılarımızı yerinde ziyaret ederek sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyeceğim" dedi .

 

Gölyaka Kaymakamı Selver Esra Arık, Hasan Örenay'a ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: Birlik, Başkanı, Hasan, Örenay’dan, Kaymakam’a, ziyaret,
Haber Videosu
Yorumlar
Haber Yazılımı