Haber Detayı
21 Haziran 2019 - Cuma 11:23 Bu haber 635 kez okundu
 
Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun..!
2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları 17 Haziran pazartesi günü itibarı ile Gölyaka ilçemizde Erkek ve Kız Yatılı Kur’an Kurslarımızda ve Camilerimizde eğitim öğretime başladı.
Eğitim Haberi


2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları 17 Haziran pazartesi günü itibarı ile Gölyaka ilçemizde Erkek ve Kız Yatılı Kur’an Kurslarımızda ve Camilerimizde eğitim öğretime başladı.

Gölyaka İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı Kurslar ile ilgili yaptığı açıklama da,  "Öğrencilerimizi ,çocukları ve gençleri bu yıl “Camiler Çocukla Dolsun Ahlakı Kur’an Olsun” çağrısıyla kurslara davet ediyoruz, bu kapsamda öğrenciler İslam dininin itikat, ibadet ve ahlaka dair konularının yanı sıra elifba cüzü ve Kur’an-ı Kerim okumasını öğreneceklerdir. Bunlarla beraber Kur’an-ı Kerim meali de okuyacaklardır.

Velilerimize özellikle yaz Kur’an kurslarının bir fırsat olduğunu hatırlatmak isteriz. Çünkü bugün belli yaşa gelmiş insanların bizzat anlattıkları ya da yaşamış oldukları tecrübeleri, ifadelerinde de görüyoruz ki yaz Kur’an kurslarında öğrenmiş oldukları bilgiyle tüm bir ömürlerini geçirebiliyorlar.

Buradan öğreticilerimize ve görevlilerimize de tabii ki bir mesaj vermemiz lazım. Camimize ya da kursumuza gelen öğrencileri mutlaka çok iyi bir şekilde karşılamalı, onların Allah’ı, Peygamber’i, dinimizi, milli birlik ve beraberlik bilincimizi vererek dini uygulama yapmalarına imkan tanımalıyız.

 

Din görevlisi hocalarımıza, bu gönüllülük esasına dayalı dönemin hayırlara vesile olmasını, kurslara katılan öğrencilerimize Kur’an ahlakı ve peygamber efendimizin sünneti ışığında hayat boyu kendilerine lazım olacak bilgileri öğrenmelerinde başarılar diliyoruz" dedi.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: Camiler, Çocuk, Dolsun,, Ahlakı, Kur'an, Olsun..!,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı