Haber Detayı
22 Haziran 2021 - Salı 16:27 Bu haber 23327 kez okundu
 
ESNAFLARA FAİZ MÜJDESİ GELDİ
Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkcı, 22 Haziran tarihli Resmi Gazetede yayınlanan karara göre bakiyesi 2021 yılına devrolan faiz farklarının Maliye Bakanlığı tarafından ödeneceğini belirtti.
Ekonomi Haberi


Esnaflar için yeni düzenleme detayları belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında Halk Bankası’ndan kredi kullanan esnaf ve sanatkârlara faiz müjdesi geldi. İşte ilan edilen o karar ve kullanım detayları. 

 

22 Haziran 2021 Tarihli ve 31519 Sayılı Resmî Gazete'de, Cumhurbaşkanlığı Kararları yer aldı. İlan edilen kararlar arasında esnaflar için "Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkârlara Kredi Kullandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4096)" düzenlemesi yer aldı. 
 Söz konusu düzenleme Halk Bankası'ndan kredi kullanan esnaf ve sanatkarlara kolaylık sağlıyor.

 

Cumhurbaşkanlığı Kararına göre; daha önceki senelerde kredi kullanan esnaflar ve sanatkarların bakiyesi 2021 yılına devrolan kredileri için faiz tahakkuk tarihlerinde bankanın kooperatif kredilerine özgü kaynak maliyetini dikkate alarak belirlediği cari faiz oranları ile günümüzdeki faiz oranları arasında fark olması halinde esnaf aleyhine tahakkuk eden ilave faiz tutarı 31/12/2021 tarihine kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

 

Resmi Gazete'de yayımlanan kredi faiz kolaylığı düzenlemesinde esas tarih 1 Haziran 2021 olarak uygulanacak.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: ESNAFLARA, FAİZ, MÜJDESİ, GELDİ,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı