Haber Detayı
26 Temmuz 2024 - Cuma 17:49 Bu haber 38619 kez okundu
 
Gölyaka’da 87. Kardüz Yaylası Kadırga Şenlikleri büyük bir çoşkuyla gerçekleştirildi
Gündem Haberi


Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 87'ncisi düzenlenen Kardüz Yaylası Kadırga Şenlikleri dün "Otçu Göçü" yürüyüşüyle başlayarak iki gün boyunca çeşitli etkinlerle devam etti.



 

1830 rakımlı Kardüz Yaylası'nda düzenlenen şenlikler kapsamında Karadenizli sanatçılar sahne alarak, halk oyunları sergilendi.

 

 

Düzce ve çevre İllerden de oldukça yoğun bir katılım olan şenlikte geniş güvenlik önlemleri alınırken girişte Jandarma ekipleri tarafından GBT (Geniş Bilgi Toplama) uygulaması yapıldı. Ekipler tarafından ‘KADES (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi)’, ‘Kadına El Kalkamaz’ ve ‘Mutluluğa kurşun sıkma, geleceği karartma’ yazılı broşürleri dağıtılarak vatandaşlara bilgilendirmeler yapıldı.

 

 

Ayrıca, Gölyaka Belediyesi ekipleri tarafından da İlçenin doğal güzelliklerinin bulunduğu afiş ve broşürler dağıtılarak tanıtımı yapıldı.

 

 

7’den 70’e her yaştan vatandaşın katıldığı ve Karadeniz müzikleriyle horon halkasında buluşarak doyasıya vakit geçirdiği şenlikte stres attı. Çocuklar ise uçurtma uçurup, dağlık yamaçta ki çimenlerden kayarak eğlendi.



Şenliğe, Gölyaka Kaymakamı Selver Esra Arık ve İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanı Muzaffer Coşkun ve İlçe Belediye Başkanları, Kardüz Yaylası Turizm Dernek Başkanı Arif Gelir, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri, Muhtarlar, Kurum ve Daire Müdürleri, Jandarma personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.#AA

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: Gölyaka’da, 87., Kardüz, Yaylası, Kadırga, Şenlikleri, büyük, bir, çoşkuyla, gerçekleştirildi,
Haber Videosu
Yorumlar
Haber Yazılımı