Haber Detayı
01 Nisan 2020 - Çarşamba 21:14 Bu haber 9799 kez okundu
 
GÖLYAKA'DA MASKE ÜRETİMİNE BAŞLANDI
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde Gölyaka Kaymakamlığı ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ve Belediye Başkanlığı destekleriyle tek kullanımlık maske üretimine başlandı.
Sağlık Haberi


Düzce'nin Gölyaka ilçesinde Gölyaka Kaymakamlığı ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ve Belediye Başkanlığı destekleriyle tek kullanımlık maske üretimine başlandı.

 

 

Gölyaka Kaymakamı Abdullah Kurt ve Belediye Başkanı Yakup Demircan Halk Eğitimi Merkezinde öğretmen, usta öğreticiler ve yardımcı personeller tarafından yapımına başlanan maskeleri yerin inceledi.

 

 

 

 

Maske yapımı çalışmalarına destek olan Yakup Demircan yaptığı açıklamalar da: "Burada çalışan kardeşlerimiz günümüzün Nene Hatunları, Halide Edipleri, Sabiha Gökçenleri o yüzden gönüllü olarak çalışan kardeşlerimizi ve Müdürümüzü tebrik ediyorum, kutluyorum. Bu millet zor zamanda her şeyin üstesinden geldiğini ispat etmiş oluyor. Bu yüzden bu gayreti bende destekliyorum. Halkımıza da gayret bizden Tevfik Allah'tan diyorum. Allah'a karşı sorumluluklarımız vardır. Nesli korumak canı korumaktır, herkese de evde kalmasını rica ediyorum" dedi.

 

 

 

 

Gölyaka Halk Eğitimi Müdürü Ahmet Beyter ise, " Gölyaka Halk Eğitimi Merkezi  Usta öğreticiler olarak nasıl ki Kurtuluş Savaşında o riskin altında ordumuza malzeme yetiştirdiler, bizde aynı mantıkla maske üretimine başlamayı arzu ettik. Günlük hedefimiz yaklaşık 700 ile 1.000 adet arasında. Elimizde ki malzemeler ile şimdilik 7.000 adet üretmemize yetecektir. Kaymakamlık aracılığıyla ilçemiz Sağlık, Güvenlik, Vefa Sosyal Destek  Grubuna ve diğer ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak  dağıtımı yapılacaktır" dedi.

 

 

 

İlk etapta yapılan 500-600 adet maskeyi Kaymakam, Belediye Başkanı ve Halk Eğitimi Müdürü ile birlikte İlçe Devlet Hastanesi çalışanlarına teslim etti.

 

 

 

Daha sonra da ilçe de faaliyet gösteren Nibay Tekstil'de Dezenfektan Tulum üretimine başlanan fabrika ziyaret edilerek çalışmalar hakkında bilgi alındı. Firma sahibi İlçe Devlet Hastanesine 50 adet Dezenfektan Tulum hediye etti.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: GÖLYAKA'DA, MASKE, ÜRETİMİNE, BAŞLANDI,
Haber Videosu
Yorumlar
Haber Yazılımı