Haber Detayı
06 Ağustos 2024 - Salı 16:47 Bu haber 22164 kez okundu
 
Gölyaka’da mevsimlik fındık tarım işçilerinin yevmiye fiyatlarına tavan fiyat getirildi
Gündem Haberi


Düzce’nin Gölyaka İlçesinde Ziraat Odası Başkanlığı’na vatandaşlar tarafından gelen talep ve şikayetler üzerine toplantı düzenlenerek protokol imzalandı.

 

Düzenlenen toplantıya, İl Genel Meclis Üyesi Musa Yirmibeş, Ziraat Odası Başkanı Metin Şirin, Muhtarlar Dernek Başkanı Haluk Atile, Dayı Başları ve Fındık Çavuşları katılım sağladı.

 

05 Ağustos Pazartesi günü alınan kararda dışardan gelen fındık tarım işçileri yevmiyesi tavan fiyatları 950 TL, çalışma saatleri sabah 07:00 akşam 18:00, kahvaltı saati 10:00, gidilecek her ayrı bahçe için bahçe sahiplerinin her gün 1 yevmiye artı yol ücreti ilave edileceği yapılan protokolün imzalanmasıyla birlikte taraflar arasında karar kılınmıştır.


Ziraat Odası Başkanı Metin Şirin AA muhabirine yaptığı açıklama da, “Ziraat Odamıza dışarıdan gelen fındık tarım işçilerinin fiyatlamalarıyla ilgili çok fazlaca şikayet geliyordu. 1.100-1.200 TL gibi belirsiz fiyatların çekildiği ve üreticilerin bu konuda mağdur olduğunu görünce bir heyet oluşturarak buna bir tavan fiyat getirilmesi için Dayı Başları ve Çavuşlarla birlikte bir protokol imzaladık. Yeni fındık sezonu tüm çiftçi ve çalışanlarımıza hayırlı olsun” dedi.#AA

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: Gölyaka’da, mevsimlik, fındık, tarım, işçilerinin, yevmiye, fiyatlarına, tavan, fiyat, getirildi,
Haber Videosu
Yorumlar
Haber Yazılımı