Haber Detayı
21 Aralık 2020 - Pazartesi 21:10 Bu haber 18928 kez okundu
 
Günümüzün Nene Hatunları Aralıksız Çalışıyor
Covid-19'dan korunmanın en önemli ayağı olan maske hala önemini korumaktadır. Uzmanlara göre aşı yapıldığında bile uzunca bir süre yine maske takılmasının gerekli olduğunu söyleniyor.
Sağlık Haberi


2020 Mart ayında Gölyaka Halk Merkezi’nde oluşturulan Maske Üretim Ekibi göreve başlamış ve bugüne kadar 300 bine yakın tek kullanımlık cerrahi maske üretmiş, Gölyaka Kaymakamlığı aracılığıyla Vefa Destek Gruplarına, Sağlık ve Güvenlik görevlilerine, İl genelindeki okullara ücretsiz dağıtılmıştı.

 


 


 

Gölyaka Halk Eğitim Müdürü tarafından yapılan yazılı açıklama da, “23 Kasım 2020 tarihinden itibaren de, su itici ve anti-bakteriyel özellikli yıkanabilir esnek ve rahat penye kumaştan okullarımıza maske dikimine başladık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müzce satın alınan kumaşlardan üretilen maskeler okullarımız açıldığında tüm öğrencilerimize ücretsiz dağıtılacak. Şu ana kadar yaklaşık 17 bin yıkanabilir, su itici ve anti-bakteriyel özellikli maske üretildi. Hedef İl geneli tüm öğrencilerimize yıkanabilir maske ulaştırmak ve okullarımızda güvenli eğitime katkı sağlamak. 
Pandemi çıktığında demiştik ki ‘Covid-19 yurdumuzu terk edene kadar üretime devam edeceğiz’ inşallah bir an önce de bitmesini temenni ediyor tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyoruz” dedi.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: Günümüzün, Nene, Hatunları, Aralıksız, Çalışıyor,
Haber Videosu
Yorumlar
Haber Yazılımı