Haber Detayı
23 Ekim 2023 - Pazartesi 21:02 Bu haber 24921 kez okundu
 
İçmeler ve Yazlık Köyleri Belediye Meclisinden de geçerek resmen Mahalle oldu
Gündem Haberi


Düzce’nin Gölyaka İlçesinde 25 Aralık 2022 tarihinde yapılan referandum sonuçları iptal edilmiş ve mevcut statüsünde kalmıştı. 


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada; 

 

“Gölyaka İlçe Seçim Kurulunca 25.12.2022 tarihinde yapılan Halk Oylaması (plebisit) sonuçlarına göre; İçmeler Köyünde toplam 580 seçmen olduğu, bu seçmenlerden 270 seçmenin evet, 161 seçmenin Hayır yönünde oy kullandığı; Yazlık Köyünde 266 seçmen olduğu, bu seçmenlerden 132 seçmenin Evet, 80 seçmenin Hayır oyu kullandığı dolayısıyla seçim sonucunun olumlu olduğu tutanaklardan anlaşılmaktadır. İçmeler Köyünde toplam 580 seçmen olduğu, bu seçmenlerden 270 seçmenin evet, 161 seçmenin Hayır yönünde oy kullandığı; Yazlık Köyünde 266 seçmen olduğu, bu seçmenlerden 132 seçmenin Evet, 80 seçmenin Hayır oyu kullandığı dolayısıyla seçim sonucunun olumlu olduğu tutanaklardan anlaşılmaktadır.

 

Bakanlığımızdan alınan ilgi görüş yazısı doğrultusunda, katılımın gerçekleşebilmesi için seçmenlerin yarısının bir fazlasının evet oyu değil, oylamaya katılanların yarısının bir fazlasının evet oyunun aranması gerektiği bildirilmiştir.”

 

Bugün, Gölyaka Belediyesi Meclis Üyelerinin aldığı karar sonucu Mahalle statüsüne geçmiştir.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: İçmeler, ve, Yazlık, Köyleri, Belediye, Meclisinden, de, geçerek, resmen, Mahalle, oldu,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı