Haber Detayı
02 Ekim 2023 - Pazartesi 15:15 Bu haber 27685 kez okundu
 
İstanbul’da Düzceliler açtıkları stant ile İllerinin tanıtıma katkı sağladılar
Gündem Haberi


Zeytinburnu 19. Yöresel Günler Şöleni’nde Karadeniz Marmara Bölgesindeki kolu Düzce ve Düzceliler renk kattı. 




Düzce ili Gölyaka İlçe Belediye Başkanı Yakup Demircan, AK Parti İlçe Teşkilatı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Leyla Ersoy, Gümüşova İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Say ile  birlikte katıldığı stantlar da 9 gün boyunca yöresel ürünleri sergileyen Düzceliler finalde ziyaretçilere kabak tatlısı ikram ettiler.

 

 

 



 


 

Önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da misafir olarak katıldı. Düzceliler standında katılımcılara Kabak tatlısı ikram ederek Fındık ve Yığılca da üretilen Orman Gülü balının tadına baktı.

 

 



 


 

Yöresel ürün satışlarının yapılması, kültürün ve yörenin tanıtılması amaçlanan günlerde Düzce’yi Zeytinburnu 15 Temmuz meydanına taşıyan Düzceliler, Güzeldere Şelalesinden, Samandere Şelalesine, Ceneviz kalesinden, Fakıllı mağarasına, Kurugöl Kanyonundan, Melen raftingine, Böreğinden mantısına, bal ve kabak tatlısından fındığına kadar Düzce’yi Zeytinburnu 15 Temmuz meydanında tanıttılar.

 

 

Katılımcılar, Düzcelilerin kendilerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederken standa tam not verdiler.


 

Avrupa Yakası Düzceliler Dernek Başkanı Abdülkerim Kaval yaptığı açıklamada, “Yaklaşık iki haftadır yönetim kurulu arkadaşlarımızla burada ciddi bir çalışma yaptık ve bu geceye hazırlamak için kolları sıvamıştık. Bu akşam aşırı katılım ve ilgiden son derece memnun kaldık. Zeytinburnu halkına ve özellikle Düzceli Hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Teşekkürü birde asıl yönetim kurulu üyelerime ve üyelerimize yapmak istiyorum. Programlarımızın devamı gelecek” dedi.


 

Dernek Başkanlarına verilen plaket ve çeşitli hediyeler sonrasında halk oyunları ile festival sona erdi.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: İstanbul’da, Düzceliler, açtıkları, stant, ile, İllerinin, tanıtıma, katkı, sağladılar,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı