Haber Detayı
20 Ekim 2023 - Cuma 15:45 Bu haber 35472 kez okundu
 
İstiklal Savaşları Tüm Şehit ve Gazi Yakınları Derneği’nden “Filistin” açıklaması
Gündem Haberi


İstiklal Savaşları Tüm Şehit ve Gazi Yakınları Derneği Başkanı Şaban Tok Filistin çatışmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

 


 


 


 

Düzce’nin Gölyaka İlçesinde Merkez Camide kılınan Cuma namazı çıkışında Gaziler ve cami cemaatinin de katıldığı basın açıklamasın da konuşma yapan Başkan Tok Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklama da şu sözlere yer verdi:


 

“Saygı değer Gölyakalı’lar, saygı değer büyüklerim bildiğiniz üzere Kudüs kadim medeniyetlerin eski şehirlerinden biridir.Bir çok din için kutsal bir şehirdir. Bizim için ise Apayrı bir yeri vardır. Kudüs Peygamberler şehridir.Kudüs ilk Kıblemizdir Hz. İbrahim’in eşi Sare’yle uğradığı ve kabrinin bulunduğu mekandır. Hz. İshak’ın yaşadığı Hz. Yakup’un evlat hasretiyle gözlerini kaybettiği Hz. Yusuf’un doğup büyüdüğü şehirdir. Müslümanların ilk kıblesini inşa ettiren Hz. Süleyman’ın diyarıdır. İslam için olmazsa olmazıdır. 



 


 


 

Hz. Meryem’in Hz. İsa’yı dünyaya getirdiği insanları hak dinine davet ettiği ve göğe yükseldiği şehirdir. Nihayetinde Hz. Muhammed (Sellallahualeyhivesselemin) Miraç mucizesinin gerçekleştirildiği mübarek beldedir. Müslümanlar için Mescidi Haram ve Mescidi nebebiden sonra 3. büyük mescid olarak kabul edilen, Mescid-i Aksa’ya sahiplik eden kutsal bir mekandır. Müslümanlara miras olarak bırakılmış kutsal bir şehirdir. Peygamber Efendimizin Miraç’a yükseldiği kutlu mekanın sahibidir. Bugün hain İsrail postallarının altında ezilmektedir. Amerika, İngiltere ve buna benzer yandaşlarının desteğiyle her türlü zulmü yapmaktadır. Uluslararası savaş yasağı olan Hastaneler, Camiler, Mabetler hiçbirini yok sayarak hareket etmektedir. Uluslararası yasak olan Fosfor bombaları ve bunun gibi her türlü patlayıcıları kullanmaktadır. Buna dur demenin zamanı gelmiştir. Tüm İslam Alemi top yekün bir olmalı ve bir İslam Sancağı altında toplanmalıdır. Kahpe İsrail’in hedefi büyük İsrail projesi ve Türk topraklarıdır. Amerikan üssü İncirlik’ten hemen kaldırılmalı, bize ne üssü, nede kendisi lazımdır. İsrail’in üretmiş olduğu bütün malları boykot edelim hiçbir ürünü almayalım. Bizler bu toprakları kanları ve canları pahasına bizlere emanet olarak bırakmış vatan uğruna kendilerini feda etmiş olan Atalarımızın izinden giden insanlarız. Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da bizleri yenilmez denilen Orduları dize getiren İnsanların çocukları ve torunlarıyız. Yaşasın İslam kardeşliği, yaşasın Filistin kardeşliği, Filisti’nde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun gazi olanlarada Allah’tan acil şifalar diliyoruz. İlk kıblemiz olan Mescidi Aksa ve Filistin’e selam olsun. Gazze’ye yapılan bu katliamı kınıyoruz.” Dedi.


 

Haberimizin videosu:

 

https://youtu.be/tMMw1Rchwug?feature=shared

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: İstiklal, Savaşları, Tüm, Şehit, ve, Gazi, Yakınları, Derneği’nden, “Filistin”, açıklaması,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı