Haber Detayı
30 Temmuz 2019 - Salı 09:42 Bu haber 737 kez okundu
 
İYİLİK KAPISI SONSUZA KADAR AÇIK!
Türkiye Diyanet Vakfı yedi kıtada mazlumlara umut olmaya devam ediyor. Hayırsever milletimizin emanetlerini mazlumların sofralarına götüren Türkiye Diyanet Vakfı sizi de hayra davet ediyor.
Gündem Haberi


Türkiye Diyanet Vakfı yedi kıtada mazlumlara umut olmaya devam ediyor. Hayırsever milletimizin emanetlerini mazlumların sofralarına götüren Türkiye Diyanet Vakfı sizi de hayra davet ediyor.

 

 

Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl da #KurbanınıPaylaşKardeşinleYakınlaş sloganıyla vekaletle kurban organizasyonu başlattı.

 

Bir hisse deyip geçmeyin!

 

Geçtiğimiz yıllarda mazlum coğrafyalara götürülen kurban hisselerinden etkilenen 600 kişilik bir kabile Müslüman olmuştu.

 

Din, dil ayrımı gözetmeksizin yapılan çalışmalarla gayrimüslimlerin kalplerinin İslam’a ısındığını ifade eden Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Polat, Diyanet Haber'e yaptığı açıklamasında:

 

“Bu çalışmalar neticesinde de ihtida hikayeleri oluyor. Senegal’de geçen kurban faaliyetinde et dağıtımının yapıldığı 600 kişilik Hristiyan kabile topluca Müslüman oldu. Onların çocukları başkent Dakar’da hafızlık eğitimi alıyor. Gittiğimiz yerlerde İslam’ın merhametini ve kuşatıcı kültürünü tanıtıyoruz. Bu sene de Vekaletle Kurban çalışmalarımız kapsamında Türkiye’de 72 il, 202 ilçenin 278 kesim noktasında, yurt dışında ise 149 ülkenin 443 bölgesinde mazlum ve muhtaç kardeşlerimize halkımızın yardım elini ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Gölyaka İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı Gölyaka81' e yaptığı açıklamada "Kurban bedeli 'Yurt İçi 890 TL' 'Yurt Dışı 725 TL' dir. 09 Ağustos Cuma gününe kadar banka hesapları üzerinden, 10 Ağustos Cumartesi gününe kadar da Müftülüklerimize bizzat başvurarak  bu berekete katılmak isteyenleri  vekalet ile kurban vermeye davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: İYİLİK, KAPISI, SONSUZA, KADAR, AÇIK!,
Haber Videosu
Yorumlar
Haber Yazılımı