Haber Detayı
14 Ocak 2022 - Cuma 12:09 Bu haber 18565 kez okundu
 
KORSAN ELEKTRİKÇİLERE ÇÖZÜM BULMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİLER
Düzce’nin Gölyaka ilçesinde faaliyet gösteren elektrik, elektronik ve tesisat firmaları bir araya gelerek emek hırsızlarına karşı çözüm üretmek için görüşme sağladılar.
Gündem Haberi


Düzce Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar  Odası Başkanı Serhat Geçtim’in de katılım sağladığı toplantıda Gölyaka İlçesinde 13 Ocak 2022 tarihinden itibaren faaliyet gösteren elektrik, elektronik ve tesisat firmaları tarafından yapılmayan bina elektrik tesisatları için elektrik abone dosyası hazırlanmayacağının kararını aldılar.

 


 

Gerekli İl Müdürlükleri ve meslek odaları ile yapmış oldukları görüşmeler sonucunda   Elektrik tesisat işlerini yetkili elektrikçiler dışında vergi mükellefi olmadan (Korsan) emek hırsızlığı ile elektrik tesisat işleri yapan ve yaptıran inşaat sahiplerine ciddi cezai işlem uygulanacağı sıklıkla ve Gölyaka’da bulunan elektrik firmaları ile koordineli bir şekilde tespit edileceği belirtilmiştir.

 

Ayrıca, yetkili elektrikçi olup da emek hırsızlarının yapmış olduğu elektrik tesisat işlerine abone dosyası hazırladığı tespit edilen yetkili elektrik firmasının abone yapma yetkisinin de iptal edileceği öğrenildi.

 

Elektrikçiler son olarak şu sözlere yer verdiler: “Sizlerde can ve mal güvenliğiniz için mağduriyet yaşamamak adına yetkili elektrik firmalarının dışında hiç kimseye itibar etmeyin. Devletten çalan, Devlete karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen, firmaların da emeklerini çalan bu tür korsan hırsızlara fırsat vermeyin. Bizlerden çalan sizdende çalar.” Dediler.

 

Gölyaka’da Yetki Belgesi olan Esnaflarımız:

 

Uzunlar Elektrik

Aydınlar Elektrik

Koç Elektrik

Mertel Elektrik

Star Elektrik

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: KORSAN, ELEKTRİKÇİLERE, ÇÖZÜM, BULMAK, İÇİN, BİR, ARAYA, GELDİLER,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı