Haber Detayı
13 Mart 2024 - Çarşamba 15:48 Bu haber 24020 kez okundu
 
MHP Gölyaka Belediye Meclis Üyesi Adayı Yunus Çalışkan Kimdir?
Siyaset Haberi


“10 Haziran 1975 tarihinde Almanya'nın Herford şehrinde dünyaya gelmiş, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden 1996 yılında İnşaat bölümünden mezun olan Çalışkan, 1995 yılında Yapı Merkezi firmasında stajyer olarak başlamış olduğu çalışma hayatıyla birleştirmiştir.
 

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı olarak 2 dönemdir görev yapmakta, İstanbul Düzce’liler Derneği 2 dönemdir Yönetim Kurulu Üyesi, Düzce Gümüşova Elmacık Köyü Futbol Kulübü Başkan Yardımcısı ve Düzce/Gölyaka Yazıpınarspor Futbol Kulübü Yönetim Kurulu üyesidir.
 

İnşaat sektöründeki kariyerine 1995-1997 yılları arasında MBM İnşaat bünyesinde devam eden Çalışkan, Alarko Alken 2000 villaları inşaatı, Gama reklam fabrikası inşaatı, İnterbank Güneşli, Taksim, Gebze Şube inşaatı, Taksim Ceylan Intercontinental Otel Dış Cephe Tadilat İnşaatı, Yalova Dayı Petrol İnşaatı gibi önemli projelerde şantiye şefi olarak görev almıştır.

 

1997-1999 yılları arasında Unimak İnşaat A.Ş.'de Atatürk Havalimanı'nda Uçuş Kule Tadili, Apron İtfaiye Binası İnşaatı, T8 D Apron Onarım İnşaatı, Havalimanı Giriş Kapısı Polis Kontrol Noktası İnşaatı, Atatürk Havalimanı Atölye Garaj Mahali Sundurma ve Alt Yapı İnşaatları'nda Apron Şantiye Şefi olarak görev yapmıştır.

 

1999-2001 yıllarında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde askerlik görevini tamamlayan Yunus Çalışkan, 01 Eylül 2001 tarihinden itibaren S.P.LEO DIŞ TİC.LTD.ŞTİ. bünyesinde görev almaktadır. Şirket, Tuzla Serbest Bölge, Mersin Serbest Bölge, Litvanya Kaunas Freezone gibi birçok bölgede depoları bulunan ve Avrupa'dan Orta Asya'ya uzanan transit ticaret faaliyetlerini yürüten uluslararası bir dış ticaret firmasıdır.

 

22 yıldır S.P.LEO DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.'de Firma Müdürü & Lojistik ve Gümrük Sorumlusu olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Ulaştırma Bakanlığı ODY3 Orta Düzey Yönetici Belgesi 'Int.Goods Transport', Dış Ticaret / E Gelişim, Gümrük Hizmetleri / E Gelişim, Plastik Mam. / Oldoplast Almanya, İş Sağlığı ve Güvenliği / Uzmanış, Hijyen Eğitim Programı / Tuzla Halk Eğitim, Lojistik Yönetimi / Kurumsal Kampus, Yangın Eğitim Semineri / 3 KA Yangın gibi birçok alanda uzmanlık belgelerine sahiptir.


Çalışkan, evli ve üç çocuk babasıdır.”

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: MHP, Gölyaka, Belediye, Meclis, Üyesi, Adayı, Yunus, Çalışkan, Kimdir?,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı