Haber Detayı
12 Kasım 2020 - Perşembe 12:34 Bu haber 20295 kez okundu
 
MUCİZE ŞİFA KAYNAĞI PROPOLİS
Arıların bitkilerden ürettiği ve kovan için temizlik ile kovanın yalıtımında kullandıkları propolis, içerdikleri ile oldukça faydalı bir maddedir. Barındırdığı vitamin ve mineraller ile tam şifa kaynağı olan propolisin faydaları da saymakla bitmez. Öyle ki, propolisin yararları, vatandaşların en çok merak ettiği konulardan birisi olarak öne çıkmaktadır.
Gündem Haberi


Propolis faydaları nelerdir ?


• Oldukça önemli bir bitkisel şifa kaynağı olan propolis, insan sağlığına etkileri ile oldukça faydalıdır. Tıpkı arı kovanını mikroplardan arındırması gibi, insanın bakteri ve mikroplardan da uzak durmasına sağlar. Propolisin faydalarını sizler için derledik.



• Yaraların iyileşme sürecini hızlandırır. Oldukça zengin bir içeriği olan propolis, hücrelerin yenilenme sürecini hızlandırarak yaraların iyileşmesini kolaylaştırır.


• Kansere karşı etkilidir. Düzenli propolis kullanımı, uzun vadeli bir süreçte olası kanser tehlikesini en aza indirger. Zira, C vitamini açısından zengin bir kaynak olan bu madde, kanser hücrelerinin oluşmasına engel olur. 


• Cilt sağlığına iyi gelir. Güçlü bir antioksidan olmasından dolayı, cilt sağlığı üzerinde oldukça iyi etkileri vardır. Cildin yenilenmesini ve diri olmasını sağlar.


• Mikrop ve bakterilere karşı koruma kalkanı oluşturur. Arı kovanını mikroplardan arındırdığı gibi, insan vücudunda da mikrop ve bakteri oluşumuna engel olur, hastalıklara yakalanma tehlikesinin düşürür.


• Uçuk ve ağız yaralarını iyileştirir. Ağız kenarında oluşan yaralar başta olmak üzere, çeşitli bölgelerde oluşan uçukların tedavisinde kullanılır.


• Bağışıklık sistemini güçlendirir. Güçlü içeriği ile bağışıklık sisteminin düzenli ve sağlıklı olmasını sağlar.

 


Propolis nasıl kullanılır ?


Propolisin kullanım alanı oldukça geniştir. Her türlü şekilde kullanılması üzerine propolis üretilir. Örneğin; tablet, pastil, ağız spreyleri, diş macunu, şampuan gibi...


Propolis genel olarak damla şeklindedir ve günlük belirlenen damla sayısı bakımından kullanılır. Propolisin en yaygın kullanım şekli budur. Bebeklerden yetişkinlere kadar her yaş grubuna hitap eder ve kullanılabilir.

 


Propolis satış merkezi:
Adres: Akbulut Kuyumcu karşısı Efteni Bal

 #Gölyaka #Düzce


İnstagram: Efteni Bal 
www.eftenibal.com

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: MUCİZE, ŞİFA, KAYNAĞI, PROPOLİS,
Haber Videosu
Yorumlar
Haber Yazılımı