Haber Detayı
30 Mayıs 2021 - Pazar 22:36 Bu haber 18901 kez okundu
 
SALGIN BOYUNCA ONLARCA KİŞİ OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ
Düzce’nin Gölyaka İlçesinde salgını fırsata çeviren Halk Eğitimi Müdürlüğü engelli ve 65 yaş üstü kursiyerlere okuma yazmayı öğretti.
Eğitim Haberi


Gölyaka Halk Eğitimi Müdürü Ahmet Beyter tarafından yapılan açıklama da:

 

 

“Salgın ile birlikte Gölyaka Halk Eğitimi Merkezi olarak Okuma Yazma Kurslarına devam etmek isteyen fakat Covid-19 korkusu ile kalabalık ortamlara girmek istemeyen engelli veya 65 yaş üstü kursiyerlerimizin öğrenme çabalarına cevap vermek istedik. Kurslara gelemiyorlardı fakat onlar da, biz de en az riskle eğitime devam edebilmek için bir yöntem arıyorduk. Sonunda randevu sistemi ile isterlerse kendi evlerinde, bahçelerinde veya tek kişilik sınıflarda istedikleri saatte dersleri yapmaya başladık. Ulaşımda problem yaşayanları evlerinden aldık, güven içinde evlerine ulaştırdık. Sonunda bunu proje haline getirmeye ve uzun bir sürece yayılan salgın döneminde planlı bir şekilde devam ettirmeye karar verdik.

 

 

 

Projemizle birlikte derslerin onların istediği ortamda, uygun saatlerde randevu sistemi ile yapılmasının devam edilmesi kararı alındı. 
Ardından yaptığımız tespitler neticesinde teyzelerimizle ve diğer okuma yazma öğrenmek isteyenlerle iletişime geçildi, planlar yapıldı eğitimler başladı ve halen de devam etmektedir.”

 

 

 


Kursiyerler almış oldukları eğitim sonrası “keşke şimdiye kadar okuma-yazma öğrenseydik..” diyerek emeği geçen herkese çok teşekkür ederek minnettar kaldıklarını dile getirdiler.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: SALGIN, BOYUNCA, ONLARCA, KİŞİ, OKUMA, YAZMA, ÖĞRENDİ,
Haber Videosu
Yorumlar
Haber Yazılımı