Haber Detayı
13 Haziran 2020 - Cumartesi 14:45 Bu haber 13217 kez okundu
 
UZMAN ELLER PROJESİYLE ABİ-KARDEŞ EKMEĞİNİ TOPRAKTAN ÇIKARTIYOR
Tarım ve Orman Bakanlığının belirlediği 4 pilot il arasında yer alan ilimiz Düzce'de Kırsal Kalkınmada Uzman Eller projesi uygulanmaya başlandı.
Ekonomi Haberi


Düzce'de 12 hak sahibinden birisi olan ve Gölyaka'da sadece Fidan Kalyoncu tarafından hak kazanılan 'Uzman Eller Projesi' Hacıyakup Köyünde kurulan serada ise domates üretilmeye başlandı. Proje kapsamında hak sahibinin eşi Fatih Kalyoncu ve onun abisi olan Yaşar Kalyoncu tarafından bitkisel üretim yapılarak domates dikimi gerçekleştirildi.

 

 

Proje hakkında bilgiler veren Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Çiçek, “Uzman eller projesine 2019-2020 yılı için İlimizde 51 başvuru olduğunu ve Bakanlık tarafından 25 kontenjan ayrıldığını; uygulanacak projeler arasında hayvansal üretim, bitkisel üretim, yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlemesi, depolaması ve paketlemesine yönelik projeler olduğunu belirtti. Proje kapsamında 12 hak sahibi ile sözleşme imzalandığı ve 2 hak sahibi projedeki alımları gerçekleştirerek üretime başladıklarını, hak sahibi yatırımcılara uyguladıkları proje karşılığı 100.000,00 TL hibe desteği verdiklerini ifade etti.

 

 

 

Ayrıca, Hacıyakup Köyünde Uzman eller projesini yürüten Kalyoncu ailesini ziyaret eden Gölyaka İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri yatırımcılara Düzce tarımına verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ederek, yapılan yatırımların projenin amacına uygun olarak tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak, kırsal alanda tarımsal üretim yapan mevcut işletmelere örnek olması gerektiğini belirttiler. 13.06.2020

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: UZMAN, ELLER, PROJESİYLE, ABİ-KARDEŞ, EKMEĞİNİ, TOPRAKTAN, ÇIKARTIYOR,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı