Haber Detayı
12 Ağustos 2024 - Pazartesi 22:59 Bu haber 34558 kez okundu
 
Yanık Yaylası Şenliklerine yoğun katılım gösterildi
Turizm Haberi


Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 2'ncisi düzenlenen Yanık Yaylası Şenlikleri 10 Ağustos Cumartesi günü başlayarak iki gün boyunca çeşitli etkinlerle devam etti.

 


 

 

 

Saçmalıpınar Köyü sınırları içerisinde bulunan Yanık Yaylası'nda Kardüz Turizm Dernek Başkanı Arif Gelir, Kooperatif Başkanı Cengiz Ekşi ve Saçmalıpınar Köyü Muhtarı Yaşar Güler öncülüğünde 10 -11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen şenlikler kapsamında Karadenizli sanatçılar sahne alarak, halk oyunları sergiledi.





 

 

Yurt dışında bulunan gurbetçiler ile Düzce ve çevre İllerden de oldukça yoğun bir katılım olan şenlikte geniş güvenlik önlemleri alınırken girişte Jandarma ekipleri tarafından GBT (Geniş Bilgi Toplama) uygulaması yapıldı.


 

Kardüz Turizm Dernek Başkanı Arif Gelir Gölyaka81’e yaptığı açıklama da, Yayla kültürü, hepimizin aynı duyguları yaşamamızı sağlayan bizi birbirimize kenetleyen, bizi millet yapan, geçmişten bugüne yaşattığınız geleneklerimizdendir. Yayla, hayat yolculuğunda bir mola misali; yenilenmemize vesile olan bunlar gibi sayamayacağımız birçok güzellikleri ile cennet vatanın bu cennet köşesinde hepimize bahsedilmiş İlahi bir lütuftur.” Dedi.

 




 

7’den 70’e her yaştan vatandaşın katıldığı ve Karadeniz müzikleriyle horon halkasında buluşarak doyasıya vakit geçirdiği şenlikte stres attı. Çocuklar ise uçurtma uçurup kurulan oyun parklarında doyasıya eğlendi.


 

 

Şenliğe, Belediye Başkanı Muzaffer Coşkun, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri, Muhtarlar, Kurum ve Daire Müdürleri, Jandarma personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: Yanık, Yaylası, Şenliklerine, yoğun, katılım, gösterildi,
Haber Videosu
Yorumlar
Haber Yazılımı